Het verhaal van Afblijven speelt zich op verschillende plekken af: bij Melissa thuis, op Jordi’s werk in de wasstraat, op school en in de kroeg.
In de film lijkt het alsof al deze plekken in dezelfde woonplaats zijn, maar dit is ontzettend fake.
Tijdens de opnamedagen wordt er namelijk op verschillende locaties gefilmd. Zo staat het huis van Jordi in Haarlem en dat van Melissa in Badhoevedorp. De wasstraat is in het echt in Aalsmeer, het café in Purmerend en de school in Amstelveen.
Door de montage lijkt het alsof de film zich in één plaats afspeelt!


Carry Slee heeft zelf ook een klein rolletje in Afblijven!
Carry is even in beeld als buspassagier.
Goed opletten dus of je haar ziet!

Sem is tijdens de opnames van Afblijven gevallen en heeft toen een scheurtje in haar kuitspier opgelopen.
Maar Sem is een echte bikkel en heeft gewoon haar dansscènes gedanst. Ze is natuurlijk wel eerst behandeld door een fysiotherapeut.

Zodra de trailer van Afblijven in de bioscoop draaide zijn Sem (Melissa) en Tessa (Fleur) naar de film gegaan om te peilen wat de reacties van het publiek waren.
‘De zaal was muisstil… Er werd hard gelachen om Michiel Romeyn (baas van Jordi in Afblijven) en we hoorden een meisje roepen: “Oh, vet… Afblijven!”’
Sem en Tessa waren natuurlijk superzenuwachtig, maar na de trailer waren die zenuwen verdwenen.

Dat Tessa, die de rol van Fleur speelt, helemaal into Afblijven is, kun je zelf zien in de bios. Maar zelfs voordat ze de rol van Fleur kreeg, vond ze Afblijven, het originele boek van Carry Slee, al leuk. Op de basisschool heeft ze haar boekbespreking over Afblijven gehouden.
Als ze toen had geweten dat ze over een paar jaar in de film zou spelen…