Afblijven
is dé film van dit najaar en jij kunt hier alle funfacts, info over de cast en natuurlijk leuke pic’s van achter de schermen bekijken!
Ook vind je hier de dope Afblijven-stuff, zoals het Afblijven-t-shirt, de mobile game en de cd (met alle beats uit de film en de vette titelsong van Brainpower, T-Slash en DiceCream!).
Enjoy en zie je bijDe eerste Carry Slee-verfilming Afblijven is een emotionele achtbaanrit, waarin het drama hoog oploopt en een goede afloop niet vanzelfsprekend is.

De als actrice debuterende Sem Veeger is als hoofdpersoon Melissa een innemende verschijning. En dat is maar goed ook, want Melissa is verder best een nukkig type, die duidelijk met de puberteit worstelt. Melissa heeft de dromen en ambities van veel jonge meiden: dansen in een videoclip van een bekende rapper. Als ze slaagt voor een belangrijke auditie, is ze de koning te rijk. Maar dat prille succes brengt ook onzekerheid met zich mee. Melissa slikt ecstasy pillen om zonder zenuwen te kunnen dansen en begint ook een soort van relatie met een andere danser, die in het spul handelt. Daarbij laat ze niet alleen haar beste vriend Jordi (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) in de steek, ook de anderen kinderen uit haar klas kunnen niet meer op de ooit zo betrouwbare Melissa rekenen.Komt het ooit nog goed met haar? Na speelse en sprookjesachtige kerstfilms als Kruimeltje en Pietje Bell laat Maria Peters zien dat ze evengoed overweg kan met wat rauwer jeugddrama, waarin de emoties er soms dik bovenop liggen, maar het vals sentiment vakkundig buiten de deur wordt gehouden. Matthijs van de Sande Bakhuyzen laat als Jordi zien over de uitstraling van een echte filmster te beschikken en ook Tessa Schram bezit als klasgenootje van Melissa en Jordi een prachtig naturel. Op haar beurt laat Melody Klaver na haar gevoelige rollen in Diep en Langer Licht zien dat ze ook prima een bitch in een jeugdfilm kan spelen. Het voor minder dan een miljoen euro gemaakte Afblijven maakt een vitale indruk en snijdt maatschappelijke onderwerpen aan die in de meeste Nederlandse tienerfilms worden vermeden. Een minpunt is dat de dialogen net iets te vaak op soapniveau blijven hangen. Maar met een lekkere soundtrack en bekende gezichten als Jim Bakkum en rapper Brainpower in de gelederen bewijst de film over 'all the right moves' te beschikken. Het zou ons niet verbazen als Afblijven niet alleen de Zoop-films, maar ook een Amerikaanse dansfilm als Step Up qua bezoekcijfers gaat bijhalen.

Preview.nl

 
Donderdag, 5 oktober 2006 - OTTERSUM - Leuker dan het boek vinden leerlingen van basisschool De Brink uit Ottersum de film Afblijven. Jettie Schoofs mist in het boek van Carry Slee plaatjes. „Bij de filmversie zit je er meer in.“ Vanavond begint ze in het boek. Ademloos, af en toe even verzittend op de houten stoeltjes of tafels, kijken ze naar de film Afblijven. Kinderen van groep zes, zeven en acht van basisschool de Brink uit Ottersum mochten de film naar het boek van Carry Slee gisteren al zien terwijl hij vandaag pas in de bioscoop komt. Jettie Schoofs en Laura Verhasselt wonnen deze prijs.

Alle leerlingen hebben een exemplaar van het boek (de herschreven filmeditie) naast zich klaarliggen. Met een pen erbij, want straks komen een paar acteurs uit de film langs en die moeten het boek natuurlijk signeren. Carry Slee zou ook komen, maar die belt ’s ochtends af: ze heeft een aantal belangrijke interviews.

Tijdens de film is het stil, maar wanneer zanger en acteur Jim Bakkum (bekend van talentshow Idols) in beeld is, wordt er gegiecheld door de meisjes. Als de film is afgelopen volgt luid applaus. Dat is bedoeld voor drie acteurs die in Afblijven spelen: Julian Ubbingen (als Kevin), Melody Klaver (als Debby) en Tessa Schram (als Fleur). Ze zijn afgereisd van Amsterdam en Amstelveen naar Ottersum om vragen te beantwoorden.

Maar de leerlingen hebben geen vragen over het thema van de film (drugsgebruik door tieners, foute vrienden). Liever willen ze alles weten over de acteurs zelf: hoe oud ze zijn, op welke school ze zitten, of het leuk is om in een film te spelen.

De beste vraag komt van Melissa Schoenmakers (met toevallig dezelfde voornaam als de hoofdrolspeelster van Afblijven). Zij wil weten of Melody Klaver in het echt net zo goed kan dansen als in de film. Klaver twijfelt even, maar als de kinderen in koor ‘doen! doen!’ blijven roepen, moet ze er wel aan geloven. De actrice geeft een kort optreden, maar alleen in ruil voor een presentatie van de danskunsten van Jettie en Laura. Met hun optreden hebben ze immers de filmvertoning binnengehaald.

Jettie en Laura hebben het boek nog niet uit. Jettie gaat er vanavond zeker aan beginnen. Op de vraag of ze volgens het verhaal van meer dingen moeten afblijven dan alleen van drugs, antwoordt ze: „Van jongens, nou ja, gevaarlijke jongens.“ De Gelderlander