Door: Dave Schram (Filmproducent)
Datum: 2006-07-03

WEEKBOEK 4e draaiweek van AFBLIJVEN

Neeeee, niet lezen… Nee doe het nou niet. of toch? Ja dat hangt er vanaf wie dit leest. Ben je een fan van Carry Slee of Maria Peters, dan zou ik verder lezen. En helemaal als je een fan bent van hoofdrolspelers Sem Veeger, Julian Ubbergen, Jim Bakkum, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Tessa Schram, Melody Klaver en Tommie Venneker.
>>

Door: Dave Schram (Filmproducent)
Datum: 2006-06-26

De 3e week van AFBLIJVEN

11e draaidag
Een belangrijke week voor AFBLIJVEN. Er zijn moeilijk spelscènes en de spanning neemt voor elke draaidag weer toe. Maria bezoekt nog een paar locaties, en is bezig met haar storyboard voor de aankomende week, als plotseling de telefoon gaat…Sem (die de hoofdrol Melissa speelt) heeft zich verstapt op de trap, en komt net van de dokter. De diagnose is een gescheurde achillespees. Ze loopt op krukken en moet zo naar het ziekenhuis om het te laten verbinden. Het doet ongelofelijk veel pijn, maar Sem zelf probeert op vrolijke toon het ongeval wat kleiner te maken dan het is. ‘Ik ben gewoon op de set hoor’… ‘maar kun je lopen?’, Sem: ‘Nou nee, dat niet, maar ik heb krukken…’. Gelukkig hoeft ze de volgende dag alleen maar te zitten, maar op de set zag het er nog erger uit dan ik dacht. Peter Jan Brouwer belde met Simon de Waal, die weer de allerbeste fysiotherapeut kent van Amsterdam, die alle beroemde sporters al op de massagetafel heeft gehad. Hij stelde direct de juiste vragen en het bleek gelukkig geen gescheurde achillespees te zijn, maar een klein scheurtje in een spier. Ze moest direct de krukken wegdoen, en juist haar voet weer gebruiken. Volgende week zijn de dansscènes, en waarschijnlijk is ze dan weer helemaal de oude.
>>
Door: Dave Schram (Filmproducent)
Datum: 2006-06-23

AFBLIJVEN de 2e week


De zesde draaidag van de film “Afblijven”. De eerste week is zeer goed verlopen.
De tweede week kent een aantal zware, en moeilijke scènes. Onder anderen in het politiebureau. Stijn Westenend. Hij is RECHERCHEUR in de film AFBLIJVEN. Maar wie kent hem nog als Jozef Geelman de gemene leraar en zoon van drogist Geelman uit Pietje Bell? Hij ziet er toch veel leuker uit? Ook Stefan de Walle kent bijna iedereen als Kees in de televisieserie FLODDER. Hij is ook rechercheur in AFBLIJVEN, en bijna niemand op de set legt een verband. … ik weet het niet, ik weet het niet… waar ken ik hem nou ook alweer van? Zegt 1 van de kinderhoofdrolspelers!!! (Uit de TV-serie Flodder? Zeg ik…) “Oh…jaaaaaaaa” klinkt het vervolgens. De moeder van Melissa (Loes Wouterson) roept dit niet op. Zij speelde haar briljante scènes in “De drie beste dingen in het leven” van Ger Poppelaars. Maar die film is minder bekend… Ik moet nog altijd denken aan die scène waar Loes een beroemde violist speelt, die net gerold is van al haar geld. Ze zoekt een hotel, en de hotelbaas wil haar geen kamer geven. Het enige wat ze heeft is een ‘roddelblad’ met een foto van haarzelf erin waardoor ze hoopt vertrouwen te winnen bij de hotelbaas. “Ik ben niet zomaar iemand??” (hopend op een kamer…) waarop de hotelbaas een krantenartikel pakt –met een foto van zichzelf- en zegt: “Kijk… dit ben ik…. Ik ben ook niet zomaar iemand…”… “Als we zo gaan beginnen!!!”.
>>
Door: Tessa (Speelt Fleur)
Datum: 2006-06-14

Bericht van Tessa

Hey, ik ben Tessa en speel de rol van Fleur. Ik heb nu 5 draaidagen achter de rug en ik vond het hartstikke leuk om mee te maken. Film betekent voor mij vroeg opstaan, je tekst kennen, veel lol hebben op de set en laat maar tevreden op je bed neerploffen om te slapen. Ik vond de boeken van Carry Slee toen ik klein was al leuk. Ik heb over het boek ‘Afblijven’ op de basisschool nog eens een boekbespreking gehouden (overigens een goed cijfer voor gehaald;). Een filmdag ziet er als volgt uit: vroeg opstaan, ontbijten op de set, kleding, make-up, doorloop van de scènes, het draaien van de scènes, lunchen en dan weer door.
>>

Door: Dave Schram (Filmproducent)
Datum: 2006-06-13

De opnames zijn begonnen.

De opnames van AFBLIJVEN (het bekende boek van Carry Slee) zijn afgelopen week begonnen en ik zal proberen elke week proberen een verslag te geven van de ontwikkelingen op de set en daar omheen. Elke dag gebeuren er wel grappige, spannende, moeilijke en opwindende dingen bij het maken van een film. Ik heet Dave en als filmproducent erg direct betrokken bij de totstandkoming van de film.
>>